مبلشویی قالیشویی طاها در نور

☑️ ویژگی یک قالیشویی خوب | نکات مهم شستشوی فرش در قالیشویی

مبلشویی طاها

زمان مطالعه 1 دقیقه

☑️ ویژگی یک قالیشویی خوب | نکات مهم شستشوی فرش در قالیشویی
☑️ ویژگی هایی که یک قالیشویی خوب باید داشته باشد

بهترین زمان برای شستشوی فرش از فروردین تا شهریور است . چراکه در این ایام به دلیل آفتاب ، خشک شدن فرش بطور طبیعی اتفاق افتاده و فرش در زیر آفتاب ضدعفونی شده و رنگ شفاف و خوش بخود میگیرد . همچنین شکستگی فرش که نگرانی مشتریان است پیش نمی آید . هیچ آسیبی متوجه فرش نیست . در شستشوی اتوماتیک ، استفاده از موارد شوینده استاندارد و عدم دخالت دست ، دقت کار را بالا می برد و همین مساله امکان آسیب احتمالی را از بین می برد مگر آنکه فرش کهنه یا پوسیده باشد که در آنصورت نیز نکات لازم به اطلاع مشتری رسیده و با کسب اجازه و احتیاط لازم ، اقدام به شستشوی فرش می کنیم. در یک قالیشویی خوب شستشوی فرش دستباف یا فرش ماشینی کاملا متفاوت انجام میشود . فرش دستباف با توجه به نوع الیاف و رنگ آمیزی آن و امکان پس دادن رنگ ، روش متفاوتی برای شستشو دارد . زمان تماس با قالیشویی برای تحویل گرفتن فرش تا زمان تحویل دادن به مشتری بصورت لوله و کاور شده فقط ۴۸ ساعت طول میکشد برخی همشهریان به رعایت شئونات مذهبی در شستشو اهمیت بیشتری میدهند برای اطمینان خاطر شستشو با آپ پاک و پاکیزه چاه و کر اسلامی انجام میشود . برای افزایش عمر فرش و نگهداری از آن در صورت ریختن هر نوع مواد آلوده کننده روی فرش ، بلافاصله آن را با دستمال نمدار پاک نمایند از ریختن آب روی فرش پرهیز شود . مواردی مثل سرکه ، نوشابه و.. دشمن فرش بوده و موجب پوسیدگی فرش میشوند . برای شستن فرش های کهنه یا پوسیده برای اطمینان خاطر مشتری در این مواقع پیش از اقدام به شستشو ، مشتری را در جریان وضعیت سلامتی فرش قرار میدهیم و با رضایت مشتری و نکات احتیاطی لازم ، اقدام به شستشوی فرش میشود و چنانچه فرش آسیبی ببیند در بخش رفوگری ، ترمیم میشود

☑️ نکات مهم برای شستشوی فرش در قالیشویی

شاید هنوز دوران کودکی را به خاطر داشته باشید که اواخر اسفند گرچه فصل امتحانات بود و هنوز کمی از ته مانده سرمای زمستان دست و پاهایمان را سوزن سوزن می‌کرد، اما به شوق آب‌بازی پاچه‌های شلوارمان را بالا می‌زدیم و کاسه به دست به جان قالی خیسی که کف حیاط پهن شده بود، می‌افتادیم. آن روزها دیدن قالی های رنگارنگی که از پشت بام منازل آویزان شده بودند، خبر از رسیدن بهار و فصل خانه تکانی می داد… یاد باد آن روزگاران یاد باد! اما امروز دیگر خبری از آن حال و هوا نیست، بلکه تمام این حس به چند برگ نیازمندی های روزنامه تبدیل شده است و به جای دیدن قالی های رنگارنگ آویزان از پشت بام، صدای آیفون تصویری را می شنویم و وانتی پر از قالی را می بینیم که منتظر ایستاده است. آن حس زیبای کودکی جای خود را به یکی از الزامات زندگی ماشینی داده است: قالیشویی های صنعتی. خدماتی که بسیاری از خانواده های شهرنشین از اوایل اسفند تا فرا رسیدن سال جدید خواه ناخواه از آن استفاده می کنند. اکنون نیز دوباره زمان استفاده از آن خدمات، همراه با نگرانی هایش فرارسیده است. کدام قالیشویی برای شستشوی فرشها قابل اعتماد است؟ به کدام قالیشویی می توان اعتماد کرد که فرش ها را بخصوص اگر دستباف و گران قیمت هم باشند، خراب نکند؟ برای شستن قالی هایمان چقدر باید هزینه کنیم؟ این گزارش در فصل پررونق قالیشویان تلاش می کند کمکتان کند.

☑️ شستشوی فرشها سنتی یا صنعتی؛ مساله این است؟

پیش از هر چیز باید بدانید، به طور کلی شستن زیاد فرش، بخصوص آنها که تار و پود خاطره در دل دارند و با انگشتان هنرمندان بافته شده اند اصلا کار عاقلانه ای نیست و می توان با روش های دیگری پاکیزگی را به منزل آورد. به عنوان مثال با استفاده از جاروبرقی می توانید کاملا غبار و خاک داخل تار و پود فرش را بگیرید و سپس با استفاده از شامپوهای مخصوص فرش، درخشندگی دوباره ای به فرش های منزل خود بدهید.

☑️ معمولا گزینه قالیشویی فرشها در قالیشویی مقابل ماست.

آن هم به دلیل این که یا وقت نداریم یا فضای کار در اختیارمان نیست، ولی بدانید در صورت داشتن امکانات و رعایت برخی نکات ازجمله استفاده از مواد شوینده مناسب یا نحوه آبگیری صحیح بد نیست خودتان آستین بالا بزنید و خاطرات گذشته را زنده کنید، اما در غیر این صورت با استفاده از قالیشویی های مجاز که نحوه کار آنها توسط اتحادیه صنف قالیشویان تائید شده است از خدمات آنها کمک بگیرید.

☑️ شستشوی فرش در قالیشویی متری چند؟

از قدیم شنیده ایم هر که بامش بیش، برفش بیشتر. به این ترتیب هزینه شست وشوی قالی، موکت و تابلوفرش در قالیشویی ها به صورت مترمربع محاسبه می شود و معمولا مرجعی به نام اتحادیه قالیشویان هر شش ماه قیمت رسمی و مصوبی را برای شستشوی فرش به قالیشویان مجاز اعلام می کند که همه موظف به رعایت آن هستند، اما در این میان موردی به نام قیمت توافقی وجود دارد. بسیاری از افراد که از خدمات قالیشویی استفاده کرده اند با این موضوع آشنا هستند که قیمت درج شده در آگهی با قیمت واقعی پرداخت و صورتحساب تفاوت دارد. به طور کلی هزینه مصوب برای شستشوی فرشها در قالیشویی مشخص و از سوی اتحادیه تعیین شده است، اما وقتی پای فرش های نفیس یا تابلو فرش میان می آید یا فرش شما به هر دلیل نیازمند خدمات اضافی و خاص است، همه چیز به توافق طرفین بستگی دارد و هیچ چیز به مصوبه یا دستورالعمل بستگی نخواهد داشت. پس دقت کنید چطور توافق می کنید و چه سندی برای این توافق در اختیار دارید.

☑️ قالیشویی مجاز یا غیرمجاز
حال مهم ترین سوال درباره خدمات قالیشویی پس از تعیین قیمت آن این است که فرش هایمان را بخصوص اگر گران قیمت و نفیس هم باشند، به چه کسی می سپاریم، اما نگران نباشید زیرا این پرسش، پاسخی مشخص و منطقی دارد.

کافی است وقتی به آگهی قالیشویان در روزنامه ها نگاه می کنید یا با پرس و جوهای فامیلی یکی از قالیشویی های شهر محل اقامت خودتان را انتخاب می کنید، کمی حوصله بخرج دهید و قبل از دادن آدرس برای بردن فرش هایتان، به اتحادیه قالیشویان شهرستان تلفن بزنید یا به وب سایت رسمی آن اتحادیه مراجعه کنید..

☑️ قبل از امضای فاکتور و صورتحساب آن را بدقت مطالعه کنید

براساس رسم قدیمی ما ایرانی ها، فرش دستباف جزو سرمایه زندگی محسوب می شود؛ بنابراین قبل از تحویل دادن این سرمایه به دست ماموران حمل و نقل قالیشویی مجازی که انتخاب کرده اید بدقت فاکتور یا قرارداد ارائه شده را مطالعه کنید و هرگز خجالت نکشید و از کارمند قالیشویی درباره آن بپرسید یا این که اگر قانع نشدید با دفتر قالیشویی تماس بگیرید و در نهایت باز هم می توانید از نظر کارشناسی اتحادیه استفاده کنید به هر حال اصلا عجله نکنید و کاملا خونسرد و با دقت هم فرشتان را تحویل بدهید و هم تحویل بگیرید. گفتنی است، از آنجا که معمولا فرش های دستباف ارزش مادی زیادی دارند برخی قالیشویان اقدام به افزودن بندی به قرارداد کرده اند که در آن نوشته شده «هر گونه خسارت احتمالی به عهده مشتری است». هرگز این بند را نپذیرید، چون از قالیشویان مجاز استفاده می کنید و اتحادیه نسبت به ارائه خدمات آنها تعهد دارد، پس در صورت وجود چنین بندی در قرارداد، قبل از امضای آن با اتحادیه تماس بگیرید و موضوع را با کارشناسان اتحادیه در میان بگذارید تا پاسخی قابل قبول بگیرید و پس از آن دست به قلم شوید. علاوه بر این تلاش کنید قالیشویی ای را انتخاب کنید که در قبال دریافت وجه اضافی، فرش های شما را بیمه کرده باشد و در صورت ایراد خسارت بیمه خسارت شما را بپردازد. همچنین به یاد داشته باشید رسید قالیشویی تنها سند نزد شماست، بنابراین تمام اطلاعات مندرج در آن را کاملا چک کنید و با کارت یا مشخصات قالیشویی مطابقت دهید و هرگز رسید بدون امضا یا مهر واحد قالیشویی مجازی را که انتخاب کرده اید، قبول نکنید و در آخرین مرحله ترجیحا مشخصات مسئول تحویل گیرنده فرش و البته شماره اتومبیلش را پشت برگه فاکتور بنویسید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.